All Collection

CD Coolababy One Size Pocket Diapers with 2 insert

RM28/pcs

(Harga Pasaran = RM 31 – 40/pcs)

Babyland Printed

RM 30/pcs

(Harga pasaran RM35 – 45/pcs)



Apa itu cloth diaper?

Dalam bahasa mudahnya, cloth diaper adalah lampin kain. Dengan kata yg lebih canggih..lampin kain yang telah di upgrade sehingga mampu berfungsi seakan-akan lampin pakai buang dan yang paling penting sekali boleh dibasuh dan dipakai semula!

Kelebihannya?

Penjimatan untuk jangka panjang, membantu dalam mengurangkan pencemaran alam sekitar, kesihatan bayi lebih terjamin kerana tidak terdedah kepada bahan kimia yang terkandung dalam lampin pakai buang dan bayi anda kelihatan cumel bila dipakaikan dgn CD ditambah dengan pilihan dalam pelbagai corak,warna dan saiz.

Senang tak dipakai?

Senang sahaja. Masukkan insert dalam poket (untuk cloth diaper berpoket) dan pakaikan diaper tersebut pada bayi..sama macam kita pakai lampin pakai buang..& skrg Mama Payish perkenalkan CD jenis AIO ini di mana insert dah dijahit sekali dalam diapers ni. Bole terus pakaikan pada baby!Mudahkan!!

Macam mana nak basuh?

Senang aje nak dibasuh. Caranya sama je dengan kita basuh baju kita hari-hari cuma jangan gunakan pencuci yang ada bahan peluntur, softener dan enzim sebab akan cepat merosakkan diaper dan menyebabkan sensitif pada kulit bayi. Sabun yang biasa digunakan Pureen HAD kerana lembut pada kulit bayi. Selepas dibasuh, biarkan ia sejuk dahulu sebelum masukkan insert untuk elakkan elastik daripada terputus.

Yang paling penting, bagi yang baru mula nak guna CD, sila pre wash CD sekurang-kurangnya 3 kali agar daya serapan bertambah baik.

Kelebihan – kelebihan ketara CDs ini seperti:

1-Beli sekali tahan 3 tahun. Memang JIMAT !!! Cloth Diaper, malahan boleh guna untuk adik seterusnya.

2-Lapisan luar CDs adalah PUL(polyurethane laminate) material yang buatkannya kalis air (waterproof) boleh mencegah pee BB melimpah.

3-Lapisan dalam CDs adalah microfleece material yang menyebabkan baby sentiasa kering.

4-Insert/soaker adalah 3 lapisan microfiber menjadikannya 5x lebih berkesan serapannya berbanding towel biasa.

5-PENTING ! CDs ni memang TIADA campuran bahan kimia yang boleh menyebabkan ruam lampin seperti yang terdapat dalam disposable diaper. Baby2 Ma&Pa bebas nappy rashes.

6-SPECIAL! CDs ni dipanggil One Size kerana satu CDs boleh di adjust saiz dari saiz S,M dan L. So, memang boleh pakai lama dari baby Ma&Pa baru lahir hingga umur 3 atau 4 tahun.CDs ni kemas, selesa dan mudah dipakaikan sebabnya memang khas dibuat 2 sejenis saja:
butang dan pelekat velcro. Tak macam Ma&Pa nak pakaikan lampin biasa nak kene ikat plastik.

7-Paling BEST juga, CDs ni banyak pilihan warna dan corak untuk koleksi baby2 Ma&Pa.SELAMATKAN ALAM SEKITAR! bayangkan selama ni Ma&Pa telah buang disposable diaper yangmengambil masa 300 – 500 tahun ! untuk dilupuskan.

8- Tip penting – untuk menjaga ketahanannya Ma&Pa dinasihatkan menggunakan laundry bag untuk cucian mesin basuh.

LAMPIN PAKAI BUANG (PAMPERS) HUGGIES DAN MAMYPOKO

dijual dengan harga borong dari kilang…pengedar diperlukan dengan segera. HUBUNGI pihak kami di mudahbiz2010@gmail.com or SMS ke 0132458493

TOM and JERRY

12-18 mths

RM16

MINICARE(girl)

2 yrs

RM20

MINICARE ANAKKU

0-3 MTHS

RM14

minicare anakku

6-12 mths

RM17

SOLD OUT

MINICARE ANAKKU

12-18 MTHS

RM17

DISNEY

3 yrs

RM15

SOLD OUT

ANAKKU

ANAKKU

12-18 mths

RM17.00

ANAKKU

MINICARE

3-6 MTHS

RM15.00

MINICARE ANAKKU

3-6MTHS

RM15.90

MINICARE ANAKKU

3-6 MTHS

RM15.90

TENDERLY

3 yrs

RM15

MINICARE

1YRS

3yrs SOLD out

RM17

Posted on: January 13, 2010

Posted on: January 13, 2010

BATIK

SIZE S


    • Mr WordPress: Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts' comments, there you will have the option to edit or delete them.

    Categories